Klantenservice

Hoe plaats je een toilet fontein?

Een toilet fontein plaatsen is dat moeilijk? Dat is een vraag die wij van veel klanten krijgen. Ons antwoord; ‘’Dat valt best mee’’ Er is in de meeste gevallen geen klusjesman of loodgieter nodig. Lees in deze blog hoe jij dit gemakkelijk kan!

Wat is er nodig om een toilet fontein te installeren?

Voorbereiding scheelt het halve werk zegt men altijd, ook die gezegde geldt voor het plaatsen van een toilet fontein. Controleer altijd van tevoren of alle benodigdheden in huis zijn, we hebben ze hieronder neergezet. Mocht je een complete toilet fontein set kopen in onze winkel of webshop dan zit hier meestal 80% van de benodigdheden in, zo niet dan zijn wij altijd bereid om je hier persoonlijk in te adviseren. Dit kan telefonisch, via de live chat, mail of bij ons in de showroom.

  • De fontein
  • Bevestiging set ( inbegrepen, check dat altijd goed)
  • Fonteinkraan
  • Waterslang (meestal inbegrepen bij de koudwaterkraan)
  • Sifon
  • Afvoerplug
  • Boormachine
  • Kitlijm
  • Stopkraan

Toilet fontein aansluiten inclusief de waterleiding en stopkraan

De toilet fontein bestaat uit meerdere artikelen zoals we hierboven onder elkaar hebben gezet. De eyecatcher; de fontein, valt onder de categorie wastafels. De reden hiervan is dat het water wat uit de kraan komt, in het kleine wasbakje (fonteintje) zal vallen.

De eerste stap is de waterleiding goed controleren, ga je een fontein vervangen? Dan zit de waterleiding waarschijnlijk al op de goede plek. Wil je de fontein verplaatsen naar een andere plek in het toilet? Dan is het handig om een installateur te laten kijken of hij de leiding kan verplaatsen. Ook is het handig om een stopkraan te monteren aan de waterleiding. Een stopkraan is een afsluiter in de waterleiding die gemonteerd wordt op de toevoer van het water. Mocht je om welke reden dan ook een keer de watertoevoer willen pauzeren, dan kan je dit gemakkelijk doen door de stopkraan dicht of open te draaien. 

Sifon, afvoerplug en aansluitmateriaal

De sifon is een belangrijk onderdeel van het wc fonteintje, omdat het op ooghoogte hangt. Mocht je er voor kiezen om geen toiletmeubel te nemen, raden wij aan hier een design sifon onder te monteren. Deze zijn in allerlei kleuren beschikbaar en daardoor wordt dit mooi afgewerkt. Bij het monteren van de afvoer wordt soms de afvoerplug vergeten, deze wordt gemonteerd in het voorgeboorde afvoergat en aan de onderkant vast gedraaid op de sifon.

Bevestigen van de toilet fontein

Mocht je de toilet fontein zelf plaatsen dan is dit een belangrijk onderwerp van de installatie. De bevestiging set wordt bijna altijd meegeleverd met het toilet fontein, mocht dit niet het geval kunnen de ontbrekende onderdelen besteld worden op onze website.

De boormachine wordt gebruikt om de gaten te boren en daarna kan de fontein worden gemonteerd aan de ophangschroeven. Vervolgens zorgt de kit voor stevigheid en dat er geen water achter de toilet fontein komt. Wij raden aan om doorzichtig sanitair kit te gebruiken. Kenmerkend van deze sanitair kit is dat als het eenmalig is opgedroogd nauwelijks meer te zien is.

Let op! Vergeet niet het water af te sluiten.

Bereid je waterleiding en afvoeren voor en draai de hoofdkraan dicht. Mocht er nog een oud fonteintje hangen, snij dan met een stanleymes de kitranden netjes los en draai de afvoer los. Gebruik vervolgens je stanleymes om de resterende kitranden los te maken van de muur.

Hoe hoog fontein toilet?

De vuistregel die aangehouden kan worden dat meubelen of fonteinjes worden opgehangen 90cm vanaf de bovenkant wastafel. Natuurlijk is dit een advies en kan je dit zelf bepalen. Wordt de oude fontein vervangen? Dan adviseren wij om dezelfde maatvoering aan te houden.

Stappenplan fontein aansluiten

Stap 1: Waterleiding en afvoer voorbereiden

Stap 2: Bepaal de hoogte van de gaten die je wilt boren voor het toilet fontein

Stap 3: Boor de gaten in de muur, heb je een gestuukte wand? Dan kan het met een simpel boortje. Boor je in een betegelde wand. Gebruik dan een tegelboor en zet je boormachine niet op de klopstand, dit voorkomt dat de tegel barst onder het geweld van de klopboor.

Stap 4: Monteer de kraan op de fontein

Stap 5: Hang de fontein op met het bevestingsmateriaal, mocht het natuursteen/hardsteen zijn kan het soms verstandig zijn om nog wat extra lijm aan de achterkant van de fontein te plaatsen i.v.m. het gewicht van de fontein

Stap 6: Waterleiding aansluiten op de muurplaat en sifon koppelen aan de afvoer. Let erop om het met je handen vast te draaien en niet met een tang, de benodigdheden hangen in het zicht en kunnen door de tang worden beschadigd. Draai het dus vast met je handen dat is meer dan voldoende

Stap 7: Koppel de kraan met een flexibele slang aan op de stopkraan

Stap 8: Vervolgens kit je de randen van de fontein meubel vast. Dit dient met zuurvrije sanitairkit op het frame of onderkast te worden gemonteerd.

Stap 9: En vervolgens kan je je handen wassen en genieten van je toilet fontein.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven
Scroll naar top