Klantenservice

Brauer kranen

Bent u op zoek naar een wastafelkraan, regendouche of badkraan van hoge kwaliteit? Dan is Brauer een merk die binnen uw wensen zal vallen! Brauer heeft namelijk een groot assortiment met een ruime keuze aan kleuren en modellen. Zo heeft u de keuze tussen unieke kleuren als koper en goud, maar ook tijdloze designs in chroom, RVS of industriële kranen in zwart of gun metal!

Ontvang een vrijblijvende offerte!

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Een scherpe offerte van Brauer?

Wil jij Brauer kranen? Max maakt graag een offerte voor je met hoge korting! Vermeld alle benodigdheden zo duidelijk mogelijk, het liefste de artikelnummers, zodat hij binnen 1 werkdag een offerte kan sturen.

Max van de badkamermeubel outlet.

 • Direct leverbaar
  Wij bezorgen door heel Nederland
 • Direct leverbaar
  Wij bezorgen door heel Nederland
 • Direct leverbaar
  Wij bezorgen door heel Nederland
 • Direct leverbaar
  Wij bezorgen door heel Nederland

Waarom zijn Brauer kranen van hoge kwaliteit?

Goede vraag! Brauer staat bekent om de kwaliteit die ze bieden tegen een betaalbare prijs. Ze evenaren het topmerk Hotbath met hun garantievoorwaarden en garanderen dezelfde kwaliteit voor een betere prijs! Dit houdt in dat als er iets kapot gaat aan de douche, wastafel- of badkraan je 5 jaar garantie krijgt.   

Brauer definieert het merk zelf als volgt: Brauer Kranen zijn kwaliteitskranen voor je badkamer van Nederlandse bodem. Pure kwaliteit, verfijnde designs en verrassend betaalbaar.

Een brauer kraan is duurzaam en onderhoudsvriendelijk

Bent u iemand die om duurzaamheid geeft? Mooi! Brauer kranen zijn namelijk voorzien energiezuinige functies zoals Coldstart® mechanismes en een onderhoudsvriendelijke PVD coating.

PVD coating, wat is dat?

Kleurkranen zijn al lang op de markt beschikbaar, maar sinds de laatste jaren erg toegenomen in populariteit. De voornaamste reden is dat de techniek van het aanbrengen van een kleur extreem verbeterd is, waardoor de kranen hun kleur behouden. PVD staat voor ‘Physical Vapor Deposition’. Dit doordachte proces creëert middels verdamping een dunne en sterke toplaag aan op de kraan.

Voor de mensen die het proces echt willen leren kennen:

PVD coating werkt als volgt: Vloeibaar metaal wordt verhit en verdampt terwijl het zich in vacuüm bevind. Door dit proces in vacuüm te doen verliest het minder warmte en is het ook milieu vriendelijker. Vervolgens wordt de damp op kraan ‘geslagen’. Op het moment dat het verdampte metaal in aanraking komt met de kraan krijgt het een vaste vorm. Dit zorgt voor een mooie beschermende coating. Het unieke aan dit proces is dat de coating de eigenschappen van het materiaal waar deze op gedampt is overneemt.

Wat is Coldstart?

Bij het openen van een kraan ga je er 9 van de 10 keer van uit dat er koud water uit zal stromen. In werkelijkheid geeft, zelfs in neutrale stand, een kraan vaak gemengd water. Waarschijnlijk zal u dit nog nooit opgevallen zijn, omdat het warmen en koude water op dusdanige manier wordt gemixt dat het voelt als koud water. Zonder dat u het door heeft wordt de boiler geactiveerd. Buiten dat dit geld kost, vraagt het ook ongewenst wat van het milieu!

In onderstaande afbeelding kunt u zien hoe de Coldstart functie werkt.

Welke Brauer series zijn er?

Op dit moment zijn er 2 verschillende series (Edition en Carvin) die op te delen zijn in 6 verschillende kleuren.

Chrome edition

 • Chrome
 • Black
 • Brushed
 • Copper
 • Gold
 • Gun metal

Het verschil tussen Edition en Carvin is eigenlijk alleen zichtbaar in de handvaten. Edition heeft gladde handvaten en Carvin heeft een ribbel structuur.

Brauer black edition inbouw

De black edition inbouw is een van de populairste kranen. Het inbouwdeel is van hoge kwaliteit en gaat in de muur. Wel zo fijn als iets van hoge kwaliteit is en in de muur wordt gestopt. Als we het in deze serie hebben over inbouw, gaat het om de edition inbouw wastafelmengkraan en regendouche. De naam zelf zegt al dat de kleur zwart is. Een goed alternatief is de geborstelde gun metal kleur, die net wat onderhoudsvriendelijker is tegen kalk. Dus heb je geen waterontharder? Kijk dan ook is naar deze kleur.

Brauer copper edition

De copper edition is een van de mooiere koperen kleuren die er momenteel op de markt is. Vaak gaan de koperen kranen eerder richting het rose goud, dan echt richting koper. Echter heeft Brauer een unieke prachtige kleur te pakken.

Brauer gold edition

Ook de Brauer gold edition is erg populair. Gouden elementen worden steeds populairder in de badkamer en kan een heel gaaf effect geven met zwarte meubelen of tegels. Goud gaat bijvoorbeeld prachtig samen met een zwart marmeren tegel.

Gun metal edition

Ben je op zoek naar een verouderd ijzeren kleur? Dan zoek je de gun metal kleur van Brauer. Momenteel beschikken ze over een van de mooiste gun metal kleur van de markt. Deze kleur is dan ook een van de nieuwste kleuren binnen het assortiment.

Brushed edition

De brushed edition is de geborsteld RVS-304 kraan. Eigenlijk is het de chrome kraan maar dan in een mat kleurige uitvoering. RVS is een prachtige neutrale kleur die goed te combineren is met bijna alle kleuren kleuren tegels. Combineer het met een mooie visgraat tegel of met een houtlook… Bij de brushed edition maakt het niet uit.

Chrome edition

De meest standaard serie van Brauer is toch wel de chrome edition. Dit is tevens ook de goedkoopste kranenserie van Brauer. Dus ben je opzoek naar een wastafelkraan of regendouche van hoge kwaliteit, maar wil je niet al te veel betalen? Dan is ded chrome edition een absolute aanrader.

Review

Binnen ons assortiment vind je veel verschillende merken kranen, maar brauer is een van de toppers. Inmiddels verkopen wij al 2 jaar Brauer kranen en hebben wij zelden klachten gehad over leveringen en nog belangrijker… De kwaliteit. Ook voor ons als sanitair winkel geldt namelijk, hoe minder problemen een minder service en dus minder werk. Simpel gezegd, omdat de prijs/kwaliteit verhouding van Brauer erg goed is en onze ervaring top is verkopen we ze als winkel erg graag.

Scroll naar top