Klantenservice

toon de blokken hulp

Productcategorieën

Materiaal

  Bouwkwaliteit

   Breedte

   Diepte

    Dikte

     Hoogte

      Kleur

      Kleur kast

       Kleur onderkast

        Kleur wastafel

         Kleur zijpanelen

          Maatvoering

           Maatvoering aansluiting

            Maatvoering aanvoer

             Toont alle 7 resultaten

             • Direct leverbaar
              Wij bezorgen door heel Nederland
             • Direct leverbaar
              Wij bezorgen door heel Nederland
             • Direct leverbaar
              Wij bezorgen door heel Nederland
             • Direct leverbaar
              Wij bezorgen door heel Nederland
             • Direct leverbaar
              Wij bezorgen door heel Nederland
             • Direct leverbaar
              Wij bezorgen door heel Nederland
             • Direct leverbaar
              Wij bezorgen door heel Nederland

             Fonteinkranen

             Fonteinkraan, ook wel bekent als toiletkraan, zijn kranen die gemaakt zijn voor een toiletfontein. Zoals de naam al zegt zijn fonteintjes terug te vinden in de toilet en zijn kleine wasbakjes. Het bakje van de wastafel is vaak diep met een korte uitloop, waardoor het water niet makkelijk buiten de wastafel komt. De diepte van het bakje zorgt niet alleen voor en strak design, maar heeft ook een goede functie.

             Uiteindelijk ben je hier beland voor een fonteinkraantje. Een fonteinkraantje heeft andere afmetingen dan wastafelmengkranen. Dit komt omdat het wasbakje ook kleiner is. Vaak zijn worden fonteintjes ook wel koudwaterkranen genoemd, omdat deze kraan eigenlijk alleen maar wordt gebruikt om de handen mee te wassen.

             Inbouw fonteinkranen

             Tegenwoordig is zijn inbouw kranen erg hip. Je ziet ze steeds vaker bij mensen in de badkamer, maar ook in het toilet. Bij een inbouwkraan zitten een deel van de leidingen verwerkt in de muur waardoor enkel de uitloop en draaiknop zichtbaar zijn.

             Bij het kiezen van een inbouwkraan moet u tijdens de verbouwing dus wel rekening houden met de leidingen. Over het algemeen zijn inbouwkranen en het proces hiervan duurder dan opbouwkranen.

             Let wel op! Het hebben van een inbouwkraan ziet er super gaaf uit, maar als er iets mee aan de hand is moet de muur open gebroken worden zodat het opgelost kan worden. Wij adviseren dan ook eigenlijk om altijd te kiezen voor de welbekende merken die veel garantie bieden zoals Brauer kranen of Hotbath.

             Koudwaterkraan

             Zoals al eerder benoemd worden fonteinkraantjes ook vaak koudwaterkranen genoemd. Dit komt omdat veel kranen op de wc enkel gebruikt worden om handen mee te wassen. Daarnaast is vaak het fonteintje te klein om bijvoorbeeld een emmer onder te doen.

             Opbouw fonteinkranen

             Kiest u voor een opbouw fonteinkraan? Dan moet uw fonteintje ook een kraangat hebben. Bij een opbouwkraan wordt de kraan namelijk gemonteerd op het wastafeltje. Eigenlijk kies je bij een opbouwkraan voor gemak. Mocht het binnenwerk van een kraan kapot gaan kan je de kraan er zo af halen. Bij een opbouw kraan wordt dit gelijk al een stuk gecompliceerder. De muren moeten open gebroken worden en daar komt schade bij kijken waar niemand zin in heeft. Bij opbouwkranen kan je er dus ook voor kiezen om een wat goedkoper merk te nemen.

             Kleuren fonteinkraan

             Fonteinkranen zijn in veel verschillende kleuren en vormen te verkrijgen. Bij de badkamermeubel outlet vind je alle hippe kleuren van dit moment. Wat nu de dag vooral in is zijn kleuren zoals chroom, zwart, coper en RVS. Daarnaast zijn er ook een aantal nieuwe toiletkraan kleuren, namelijk goud en gun metal. Gun metal is eigenlijk net wat lichter van kleur als zwart. In deze kleuren hebben we ook bijpassende accessoires zoals ophangstukjes, wc borstels, wc rolhouders en nog veel meer. Mocht u dit willen bekijken kunt u altijd via deze link de accessoires zien. Let wel op bij het kopen van accessoires voor in dezelfde ruimte dat dezelfde merken worden gekocht. Het kan namelijk zijn dat het ene merk net een andere kleur hanteert als de ander.

             Verschillende soorten fonteinkranen

             Er zijn veel verschillende vormen fonteinkranen beschikbaar op de markt. Dit komt omdat ieder een andere wens of smaak heeft. Een ronde hals maakt een kraan net wat rustiger dan een kraan die vooral strak en modern is. Ook zijn er hoge fonteinkraantjes die goed zijn voor waskommen.

             Advies nodig?

             Komt u er niet helemaal aan uit of vraagt u zich af of de kraan die u wilt wel geschikt is voor het fonteintje die u erbij wilt? Neem dan gerust contact op met Viktor of gebruik de website chat om direct persoonlijk geholpen te worden!

             Scroll naar top